Bastion Hotel Zoetermeer voldoet aan de normale verwachtingen

De gehele kamer is niet enorm luxe in uitvoering, maar wat ons betreft hoeft dat ook niet. Deze kan als netjes onderhouden worden bestempeld (foto: Lezerzzz).

11-10-2017 | Van onze redactie – Lezerzzz beoordeelt hotelkamers door geheel Nederland op een vijftal criteria: ligging, algemene indruk, hygiëne, bedden en sanitair. Op basis hiervan wordt wel of niet een Lezerzzz goedkeuring toegekend. Dit keer werd onaangekondigd Bastion Hotel Zoetermeer bezocht.  

Tijdens je vakantie of na een drukke werkdag zonder zorgen op het bed van je hotelkamer neerploffen en je even nergens meer druk over hoeven te maken. Biedt het Bastion Hotel Zoetermeer alles wat de gast wil? Om op die vraag een antwoord te krijgen, moeten we eerst even een stukje terug in de tijd. Bastion Hotels heeft hotels verspreid over heel Nederland en in Duitsland is er een vestiging. Het totaal aantal kamers ligt hiermee op drieduizend. De basis ervan werd al in de vorige eeuw gelegd door de oprichter. Leuk om te weten is dat Leonard van Veldhoven als architect in de jaren zeventig en tachtig vele reizen door de Verenigde Staten maakte. Op deze doorreis viel het hem op hoe de vele motels wisten in te spelen op de behoeften van de reizigers. Zo lagen de betaalbare motels aan goed bereikbare wegen en kon men er altijd terecht. En was het nodige comfort aanwezig waarbij de gast kon rekenen op een degelijk stukje service.

Nog verder doorgezet

Het viel Leonard op dat deze formule nog niet in Nederland bestond. En hij wilde dat ook! En dus zette hij vanaf 1986 in Nederland de eerste hotels op. De formule bleek aan te slaan waardoor het aantal Bastion Hotels elkaar snel opvolgden. In het jaar 1995 werd Maik Willems aangesteld als interim-manager, om later directeur en eigenaar te worden. De missie werd onder zijn leiding nog verder doorgezet: het concept uitbreiden en nog beter inspelen op de wensen van de gast. De hotels zijn eigendom van Bastion Hotels, waarbij alles centraal wordt geregeld vanuit het hoofdkantoor. Kijkend naar het Bastion Hotel Zoetermeer kunnen we in ieder geval zeggen dat deze liggend langs de A12, afslag 7, goed bereikbaar is, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Gelegen bij grote steden als Den Haag, Rotterdam en Leiden. In de buurt van Snowworld en schaatsbaan PWA Silverdome. De parkeergelegenheid is ruim en gratis. Geen hinderlijke slagboom of wegwaaiend parkeerkaartje die je ergens in een gleufje moet stoppen. En dus geen verborgen kosten waar je bij het uitchecken opeens mee te maken krijgt.

Met een lachend gezicht

De receptie is 24 uur per dag beschikbaar. En dat is reuze handig. Wij komen laat aan op de avond. De centrale schuifdeur wordt al snel opengeklikt nadat we hebben aangebeld. De dienstdoende receptionist is niet alleen vriendelijk, maar ook vrolijk. Eerlijk gezegd is hij niet helemaal zeker van zijn zaak, want met enige aarzeling bevestigt hij dat de kamer pas om twaalf uur ‘s morgens verlaten moet zijn. Ook op de vraag op welke verdieping onze kamer ligt, is hij het antwoord niet helemaal zeker. En loopt daarom mee naar de lift om ons daarna met een lachend gezicht welterusten te wensen. Extra veiligheid wordt geboden door de aanwezigheid van een afgesloten tussendeur in de hal waardoor ongewenste bezoekers niet zomaar binnen kunnen komen. Zowel die deur als je eigen kamerdeur moet je openen met een pasje. Soms werkt dat niet even handig als blijkt dat het kaartje toch andersom in de lezer geplaatst moet worden. Een beetje uitproberen dus.

Zoetermeer in vroeger tijden

Bij binnenkomst in onze kamer is de forse ruimte meteen iets dat opvalt. Er hangt een grote spiegel. Twee grote bedden met twee nachtkastjes met lampjes waaraan kleine leeslampjes zijn bevestigd. De bedden slapen prima. Er hangt een grote zwart wit foto op de muur met daarop Zoetermeer in vroeger tijden afgebeeld. Jammer dat er niet bij vermeld staat waar de foto en in welk jaar deze genomen is! Niet iedereen zal kunnen ontdekken dat het hier de Dorpsstraat betreft. Naast het bed is een zitje gecreëerd, bestaande uit een stoel met voetenbankje. Langs de muur kun je aan een schrijfgedeelte zitten, welke is voorzien van een grote lamp. De rode gordijnen ogen luxe en verduisteren desgewenst de gehele kamer. Daarachter is vitrage aangebracht. De vloer is voorzien van licht laminaat. De muren en plafonds zijn helder wit. De gehele kamer is niet enorm luxe in uitvoering, maar wat ons betreft hoeft dat ook niet. Deze kan als netjes onderhouden worden bestempeld.

Om spullen in op te bergen

Een koelkastje op de kamer zorgt voor het nodige gemak. Drankjes kun je beneden uit de automaat halen of gewoon zelf meebrengen. Natuurlijk is dat laatste goedkoper. En anders maak je gebruik van de waterkoker met thee en twee bekers. Er zijn twee flesjes water aanwezig. De televisie is redelijk van formaat. Er is een ruime kast om spullen in op te bergen. Zelfs een exemplaar van het Nieuwe Testament is voorhanden. Wat ontbreekt is een gedeelte waar je kleding in op kunt hangen. En waar zijn de hangertjes? Een groot gemis voor menige gast!

Geen onhandige glazen ruiten

Vol verwachting stappen we de badkamer in. Is die netjes en schoon? Kortstondig kunnen we zeggen: ja. Zelfs de kitranden langs alle grote, grijze tegels en randen zien er keurig uit. Geen schimmel of andere viezigheden. Hoe nauwkeurig onze inspectie ook is, we kunnen niets ontdekken wat dat beeld negatief beïnvloedt. De ruimte is niet alleen groot, maar ook praktisch ingedeeld. Geen onhandige glazen ruiten, vervelende opstapjes waar je rekening mee moet houden of een waterballet dat ontstaat na het douchen. Deze badkamer is zeker geschikt voor oudere gasten. Een thermostaatkraan om te kunnen douchen, een grote föhn, zeepjes en vloeibare zeep, plastic bekertjes, flinke handdoeken en een afvalemmertje maken het geheel af.

Leuk al die treinen

Onze kamer ligt aan de zijde langs het spoor. Vervelend is dat geenszins. Leuk al die treinen die beneden langs komen rijden! Het is van bovenaf net een plaatje uit een miniatuurstadje. Er is gratis Wifi beschikbaar in zowel de lobby als in de hotelkamer. Alle ruimtes worden voorzien van een aangenaam klimaat door middel van airconditioning. In het restaurant beneden kun je a la carte eten en in de bar kun je een drankje drinken. We hebben die mogelijkheden niet geprobeerd en deze zijn daarom niet meegenomen in de beoordeling. Duidelijk te merken is dat het Bastion Hotel Zoetermeer met de kwaliteit geen loopje neemt. Er is aandacht besteed aan wat je als gast minimaal nodig hebt om ongestoord te kunnen overnachten. Eindelijk hebben we nu eens een hotel bezocht welke aan de normale verwachtingen voldoet! Omdat de prijzen van hotelovernachtingen in de praktijk flink kunnen veranderen, biedt deze keten overigens zakelijke gasten de mogelijkheid om te boeken tegen een vaste prijs. Dat aanbieden van die prijs is alleen mogelijk als je verwacht meer dan vijftig nachten op jaarbasis aan te gaan doen.

Beoordeling Bastion Hotel Zoetermeer

Ligging: goed. Algemene indruk: goed. Hygiëne: goed. Bedden: goed. Sanitair: goed. Lezerzzz goedkeuring: wel toegekend.

Nadere gegevens

Zilverstraat 6, Zoetermeer, telefoon 079-3611071, www.bastionhotels.com.

Bastion Hotel Zoetermeer is door Lezerzzz, voorafgaand aan de publicatie van dit artikel, gevraagd om een reactie. Deze heeft als volgt gereageerd: ‘Bastion Hotels streeft elke dag weer naar het verzorgen van een zo’n optimaal mogelijk verblijf van onze gasten. We optimaliseren daarom ook continue onze hotelketen. Een onderdeel hiervan is de renovatie van de hotelkamers. Deze zomer zijn de hotelkamers van Bastion Hotel Zoetermeer gerenoveerd, zodat hiermee nog beter wordt ingespeeld op de hedendaagse wensen en behoeften van onze gasten. Op het moment van dit hotelbezoek door Lezerzzz was de renovatie in de laatste fase, waarbij de puntjes op de i werden gezet. De kledingkast was om deze reden nog niet aanwezig op de hotelkamer. De kledingkasten zijn echter kort na het hotelbezoek geplaatst, zodat gasten, net zoals in andere Bastion Hotels, de mogelijkheid hebben hun kleding op te hangen in de hotelkamer.’