De keuken van Made in Italy is nog niet zoals het zou moeten

Goede locatie, nette zaak en een uiterst vriendelijke bediening (foto: Lezerzzz).

02-07-2017 | Van onze redactie – Ondernemen is lef hebben. In het Rijswijkse winkelcentrum In de Bogaard openen maar weinig nieuwe winkels hun deuren. Leegstand is schering en inslag. Waar eerst een vestiging van de ABN-AMRO was gevestigd en vervolgens lange tijd een lege ruimte te zien was, daar heeft een ondernemer een Italiaans restaurant neergezet. Made in Italy ziet er piekfijn uit.

Winkelcentra hebben het moeilijk. En dat geldt zeker voor deze locatie. Vele meters aan dure oppervlakte worden al jaren onbenut. En dus moet je als ondernemer van goede huize komen om het aan te durven hier een zaak te openen. Made in Italy is groot. Heel groot. Een moderne inrichting, veel tafeltjes en een erg grote bar. Het restaurant heeft een capaciteit van 250 zitplaatsen en bij beter weer 200 zitplaatsen buiten op het terras. Extra leuk is het uitzicht in de keuken. Als klant heb je zodoende het gevoel er toch een beetje bij te zijn. De authentieke houtoven waar het deeg in wordt omgetoverd tot een pizza is een waar kunstwerk. Lunch, borrel, diner, take away: het kan allemaal. De kaart telt ondermeer 25 pizza’s en 9 pasta’s. Tijdens ons bezoek lopen er drie actieve serveersters in de zaak en werken er drie koks in de keuken. Wat opvalt is dat de bediening uiterst vriendelijk is.

Zeevruchten en tomatensaus

Vooraf bestellen we een Pommodoro. Het is een volgens de kaart huisgemaakte Italiaanse tomatensoep met olijfolie en basilicum. Dat deze soep is huisgemaakt geloven we wel. Hij is rijkelijk gevuld en zeker niet te zwaar. Maar teveel gekruid! Bij de laatste paar lepels wordt het zelfs zo heet dat je lippen smachten om verkoeling en je neus gaat lopen. Dorst! Daarna wordt ons aangegeven dat het hoofdgerecht wat langer gaat duren. Hoe lang is onduidelijk. Maar na drie minuten staat de Spaghetti Frutti di mare al voor onze neus. Deze spaghetti is voorzien van zeevruchten en tomatensaus. We hebben hier niets op aan te merken. Een prima hoofdgerecht. De meegeleverde ‘salade’ stelt niet meer voor dan een paar slablaadjes, twee dunne plakjes komkommer en twee zeer kleine stukjes tomaat. We testen ook de Tagliatelle Salmone, het is zalm, tomaat en roomsaus. Een prima gerecht en zeker aan te bevelen!

Enorm zout

Omdat we ook een pizza willen uitproberen, kiezen we voor de Calzone. Dat is een gevouwen pizza met tomaat, mozzarella, ham, salami, champignons, artisjok en olijven. Lang wachten hoeven we niet. Het is wel schrikken als we het enorme gevaarte op ons bord krijgen voorgeschoteld. Wat meteen opvalt is dat een derde deel van de bovenkant is verbrand en dus zwart is. En dat moet de kok hebben gezien zonder daadwerkelijk in te grijpen. En die staat bij ons meteen op een achterstand. De eerste hap stelt ons enigszins teleur. De pizza is enorm zout. Zo erg hebben we het bij nog geen enkel Italiaans restaurant meegemaakt. De vulling bevat veel te veel ham en salami. Hele brokken artisjok hadden fijner gesneden moeten zijn. Jammer, het is een fatale misser en was nergens voor nodig geweest. We proberen het nog een keertje met de Napoletana, een pizza met tomaat, mozzarella, ansjovis, kappertjes, olijven en oregano. Die smaakt best, alleen was hier de onderkant op verschillende stukken verbrand. Op een drietal verschillende dagen proberen we de Hawaï uit, een pizza met ananas. De eerste keer is deze volledig verbrand aan de onderzijde en had deze nooit de keuken mogen verlaten! Vreemd, want de andere twee keren blijkt er niets op aan te merken. Toevallig is het dus allemaal niet.

Een tandje hoger

Als we bij een van onze bezoeken willen betalen krijgen we een afrekening van € 110,00 voorgelegd. Dat kan niet kloppen. Duidelijk wordt dat er een verkeerde tafel aan ons wordt doorberekend. Het meisje achter de kassa doet er lang over om uit te vinden welke tafel ze precies moet hebben. In ieder geval zijn de prijzen best redelijk. Volgens ons komt het wel goed met deze zaak. Mits de keuken nog een tandje hoger inzet en beter oplet.

Locatie: Bogaardplein 11, Rijswijk, www.restaurant-madeinitaly.nl