Dutch & Delicious doet zijn naam geen eer aan

Eenvoudig om naar binnen te stappen, maar daar blijft het bij (foto: Lezerzzz).

03-06-2017 | Van onze redactie – Dat restaurants op luchthaven Schiphol over het algemeen duur zijn, is bekend. Maar als de kwaliteit daarbij ook nog eens tegenvalt, dan kun je er maar beter niet gaan eten. We bezochten Dutch & Delicious op Airport Schiphol Plaza. Opvallend genoeg zijn er op de dag en het tijdstip dat wij komen (op een zondag rond etenstijd) maar slechts twee tafeltjes bezet. Maar dat zegt natuurlijk nog niks.

De deels groen geverfde inrichting van de langwerpige zaak oogt fris en netjes. De menukaart ziet er smakelijk uit en is duidelijk onderverdeeld in onder meer brood in allerlei variaties, salades en warme maaltijden. We kozen voor het laatste en bestelden een kippensoep vooraf. Gevolgd door een varkensschnitzel waar aardappeltjes, champignonsaus en groenten standaard bij horen. Samen met een glas rode wijn, een Eclat Camille Merlot. Binnen enkele minuten is de bestelling al klaar. En dat is verbazingwekkend. We vragen ons af hoe dat nu kan.

Een glibberig geheel

De manier waarop de wijn wordt geserveerd is ver beneden alle peil. We krijgen een klein, half gevuld limonadeglaasje voor kinderen waar we € 4,25 voor af moeten rekenen. Dat is snel verdiend want de fles blijft op deze manier nog lang gevuld. En dan de kippensoep. Die bevalt ons wel, al is het formaat van soepkom zeer onhandig gekozen. Voor je het weet glijdt deze van je bord af. De varkensschnitzel is dramatisch. We vermoeden dat hij uit de vriezer komt. Hij is zeer dun van formaat, maar ook nog eens gortdroog en buitengewoon taai. De champignonsaus die erover heen is gekieperd maakt er een sompig geheel van. De aardappeltjes zijn goed (het schilletje zit er nog aan). Terwijl op de menukaart over groenten wordt gesproken die erbij worden geserveerd, blijkt dat in werkelijkheid een klein kommetje met een glibberig geheel van een paar vet gebakken schilfers van ui samen met twee plakjes courchette. Waardeloos!

Zonder enig gevoel

Voor dit bezoekje moeten we € 23,- afrekenen. Voor die prijs moet je de bestelling ophalen bij de counter en mag je het dienblad met het serviesgoed zelf in het afvalrek schuiven. Duidelijk is dat Dutch & Delicious zijn naam op deze manier geen eer aan doet. Het eten is zonder enig gevoel gemaakt en veel te duur voor wat je krijgt. Een onvoldoende dus.

Locatie: Schiphol Plaza (aankomsthal 2), Schiphol, www.dutch-delicious.nl