Kleurige haaienvin maakt leren zwemmen voor kinderen nog leuker

Zwemmen, springen, spartelen en lachen, met de SwimFin is plezier in het water gegarandeerd (foto: UV-Fashions).

28-03-2018 | Advertorial – Kinderen die al op zwemles zitten voelen zich vaak te groot voor zwembandjes om de armen tijdens het vrij zwemmen of op vakantie. Daar is een handige oplossing voor. De SwimFin biedt uitkomst. Deze stoere haaienvin ziet er niet alleen supercool uit, maar zorgt ook voor meer veiligheid en zelfvertrouwen in het water.

Voor alle kinderen is het belangrijk dat zij op een leuke manier goed leren zwemmen. Wat is er nou niet leuker om met vriendjes en vriendinnetjes naar een zwembad te gaan als het warm weer is? En Nederland is een land vol met water. Zwemmen is dus niet weg te denken uit het dagelijkse leven. De SwimFin is een drijfhulpmiddel dat op de rug zit en om de borst en het middel van je kind vastgebonden wordt. Hierdoor bestaat alle bewegingsvrijheid die nodig is om op een veilige manier in het water te spelen.

Meer stabiliteit

Zwemmen, springen, spartelen en lachen, met de SwimFin is plezier in het water gegarandeerd. Dit drijfhulpmiddel in de vorm van een haaienvin rust op het zwaartepunt van het lichaam, waardoor kinderen tijdens het zwemmen goed in balans blijven. Zo krijgen ze met plezier het zwemmen onder de knie. De haaienvin is te gebruiken om de schoolslag te leren, maar ook als je kind bijvoorbeeld de borstcrawl of rugcrawl doet. Naast meer stabiliteit in het water geeft de stoere SwimFin ook een flinke boost zelfvertrouwen.

Met klittenband

De SwimFin is geschikt voor kinderen van ongeveer achttien maanden tot twaalf jaar en kan een gewicht dragen van ongeveer vijftien tot honderd kilo. Je kunt dit drijfmiddel eenvoudig omdoen bij je kind door de banden aan te trekken en vervolgens met klittenband te bevestigen. De haaienvinnen zijn verkrijgbaar in de opvallende kleuren roze, rood en oranje. Ze zijn erg licht in gewicht (242 gram) en met de speciaal ontworpen rugzak kan je kind heel gemakkelijk zelf zijn drijfhulpmiddel en andere zwemspullen meenemen naar waar dan ook.

Over UV-Fashions

Het verlies van zijn vader aan huidkanker was voor de Jan Willem van der Sterre aanleiding om zelf UV-beschermende kleding te gaan importeren. Belangrijk, want zoals uit het Nationaal Zonrapport blijkt, gebruikt vijftig procent van de Nederlanders niet altijd zonnebrandcrème om zich te beschermen tegen de zon. Daarnaast lopen kinderen die voor hun achttiende jaar verbranden door de zon een ernstig verhoogd risico om later huidkanker te krijgen. Inmiddels is zijn onderneming UV-Fashions uitgegroeid tot Europa’s grootste aanbieder van UV-beschermende kleding, zwemkleding en accessoires. Een ‘One stop, beach proof shop’ voor het hele gezin. Het assortiment bestaat uit premium merken en producten zoals de originele SwimFin, het Nieuw-Zeelandse Snapper Rock, het Amerikaanse Cabana Life en de zonnehoeden van Dorfman Pacific. Bekijk het complete assortiment op www.uv-fashions.nl.