Hotel American in Venlo ernstig toe aan een algehele metamorfose

Ouderwets, niet sfeervol en zelfs lelijk. Erger is dat de gasten moet verblijven tussen de viezigheid (foto: Lezerzzz).

25-07-2017 | Van onze redactie – Lezerzzz beoordeelt soms hotelkamers door geheel Nederland op een vijftal criteria: ligging, algemene indruk, hygiëne, bedden en sanitair. Op basis hiervan wordt wel of niet een Lezerzzz goedkeuring toegekend. Dit keer werd hotel American in Venlo bezocht.  

Een dagje Venlo aandoen is reuze gezellig. Deze stad ligt in een bocht in de Maas en dat betekent een prachtig uitzicht op allerlei boten die langs komen varen. Er is een historisch centrum met veel winkels waar je volop kunt shoppen. Op de verschillende terrassen is het bij een beetje goed weer heerlijk vertoeven. Om Venlo heen liggen een aantal natuurgebieden zoals Rivierpark Venlo-Velden, een uiterwaardengebied langs de Maas. Ten noorden van Venlo kun je voor de rust terecht in het natuurgebied Zwart Water en ten oosten ligt de Grote en Kleine Heide.

Benauwd en bloedheet

Vanaf het station Venlo loop je binnen enkele minuten hotel American binnen. Ook met de auto is dit hotel eenvoudig te bereiken. Je zit daarbij meteen in het winkelcentrum. Het hotel omvat achttien kamers. Na een vriendelijke ontvangst krijgen we de sleutel van onze kamer. En dat is nummer 301. Je raadt het al, die bevindt zich op de derde etage. En dat is vlak onder het schuine dak. Waarom daar in hemelsnaam hotelkamers gemaakt? Waarom anders geen airco aangebracht? De kamer op zich is bijzonder klein en bij een beetje warm weer, benauwd en bloedheet. Om zware hoofdpijn van te krijgen! Zelfs als het raam openstaat, is er weinig verbetering te bespeuren. Ook ‘s nachts niet. Een losse ventilator die op de kast staat, zou hier een oplossing voor moeten bieden. Maar dat is slechts een kleine luchtverplaatsing. En stofverplaatsing. Want als we onder het bed kijken, is daar al een tijdje niet meer gestofzuigd. Ook op de plintjes boven de deuren, in de hoeken van de kamer en langs de verlichtingsbalk is men al langere tijd vergeten de stofdoek uit de kast te halen. Een blik door het raam naar buiten stemt ons niet al te vrolijk. We zien een achteraf binnenplaats. We ervaren tijdens onze aanwezigheid geen overlast van de omgeving.

Zwarte vlekken

Hotel American bestaat sinds 1917. De inrichting van onze kamer lijkt in die tijd te zijn blijven hangen. Ouderwets, niet sfeervol en zelfs lelijk. Erger is dat de gasten moet verblijven tussen de viezigheid. Het plafond is afgewerkt met sombere, grauwe platen die op sommige plekken zelfs bol staan. Wie bedenkt nou zoiets? De muren moeten opnieuw worden gewit, want ze vertonen overal forse zwarte vlekken van het vuil. De schilderijen met grote bloemen aan de muur ogen maar weinig vrolijk. Het donkerrode tapijt lijkt luxe, maar is in deze kamer misplaatst. Of is dat omdat vlekken op deze kleur minder opvallen? Het schrijfbureautje wat aan de muur staat, had al jaren eerder bij het grofvuil moeten worden gezet. Volledig beschadigd en versleten. En als we naar de afstandsbediening van de televisie kijken, mag hier wat ons betreft ook een nieuw exemplaar voor worden aangeschaft. Jammer dat er geen waterkoker op de kamer aanwezig is. Wifi is gratis. Naast het bed staat een kleine wekkerradio en er bevindt zich een nachtlampje aan de muur. Het bed veert alle kanten uit, maar wonderwel komt dat niet tot een negatieve uiting in onze nachtrust.

Schimmel en viezigheid

Kijken we wat gerichter in de badkamer, dan treffen we schimmel en viezigheid aan op met name de randen van de douchevloer en op de scheidingen tussen plastic douchecabine en muur. Enkele haren van vorige ‘kamerbewoners’ zijn tegen de tegels geplakt. De douchecabine maakt de badkamer onnodig krap. We horen geen afzuiging tijdens het douchen, dus laten we de badkamerdeur maar open. Op de toiletrolhouder bevindt zich een brandplek, wat betekent dat een hotelgast hier heeft zitten roken, en dat terwijl het een niet rokerskamer betreft. Maar ja, de nooduitgang is heel dichtbij en dat is handig in geval van calamiteiten. Het ontruimingsplan is netjes op de deur geplakt. We zijn weggegaan zonder gebruik te maken van het ontbijt. Snakkend naar een beetje frisse lucht. Dit hotel moet als de wiedeweerga een algehele metamorfose ondergaan. En dan zijn we nog redelijk mild in onze beoordeling. Onbegrijpelijk, want een hotel op deze prima locatie, daar moet toch iets veel beters van te maken zijn? Limburg staat bekend om de schoonheid en gezelligheid. Daar is hier geen sprake van.

Beoordeling hotel American in Venlo

Ligging: goed. Algemene indruk: heel matig. Hygiëne: onvoldoende. Bedden: matig. Sanitair: onvoldoende. Lezerzzz goedkeuring: niet toegekend.

Nadere gegevens

Keulsepoort 14, Venlo, telefoon 077-3515454, www.hotelamerican.nl.

Hotel American in Venlo is door Lezerzzz, voorafgaand aan de publicatie van dit artikel, meerdere keren gevraagd om een reactie. Hier is geen antwoord op ontvangen.