Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep laat de gasten rusten in de viezigheden

Er is een forse schimmelvorming zichtbaar op de douchetegels, het voegwerk en de siliconenkit. Bij veel voegen is het cement hierdoor niet eens meer zichtbaar. Hier is in geen tijden schoongemaakt (foto’s: Lezerzzz).

22-01-2018 | Van onze redactie – Lezerzzz beoordeelt soms hotelkamers door geheel Nederland op een vijftal criteria: ligging, algemene indruk, hygiëne, bedden en sanitair. Op basis hiervan wordt wel of niet een Lezerzzz goedkeuring toegekend. Dit keer werd onaangekondigd Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep bezocht.

Wil je een beetje hotelkamer boeken in Amsterdam of op Schiphol, dan kun je er zeker van zijn dat je flink in de geldbuidel moet tasten. Zelfs voor enkele vierkante meters liggen de prijzen absurd hoog. Doe je dat net even buiten de hoofdstad, dan loop je de kans wat goedkoper uit te zijn. En ontloop je de drukte. We kozen voor Nieuw-Vennep, met de trein op korte afstand van de hoofdstad en de luchthaven. Hier ligt Hotel De Rustende Jager, eenvoudig aan te lopen vanaf het station.

Speeltuin met ballenbak

Soms is dat niet wat de consument mag verwachten als het om schoon en veilig gaat. Onze overnachting in dit hotel leveren veel punten van kritiek op. Met alleen het de laan uitsturen van degene die nu de schoonmaak (niet) doet, ben je er geenszins. Er is meer mis. Als we tegen acht uur ’s avonds aankomen, is de receptie al gesloten. En dat terwijl er toch duidelijk een 24-uurs receptie was beloofd. In de hal lopen krijsende kinderen achter elkaar aan te rennen. Zijn we in een speeltuin met ballenbak terecht gekomen? Niemand die ergens op let. Geen ouders te bekennen. Personeel van het hotel ontbreekt. Een gast passeert ons met de mededeling dat hij het maar een absurde situatie vindt. Een slechtere binnenkomer hadden we niet kunnen treffen. Met een beetje zoekwerk komen we uiteindelijk in het restaurant terecht, waar men ons alsnog weet in te boeken. Een klein bordje bij de receptie met die verwijzing was beter geweest. De rekening krijgen we pas de volgende ochtend uitgereikt, wordt ons beloofd. Maar bij het later persoonlijk uitchecken aan de receptie ontvangen we niets meer.

Redelijk groot

De kamer die we krijgen toegewezen, is redelijk groot. Met een simpele handeling is de deur van binnenuit op slot te draaien. Aan de deur is een kettinkje bevestigd. Leuk, maar verwachten we verkopers aan de deur? Bij een noodsituatie is zo’n voorziening niet handig, want het blokkeert de uitweg. Een flink tweepersoonsbed, twee open nachtkastjes met lampjes, een schrijfbureautje met onderlegger, een lampje en een eenvoudige stoel die opzij is geschoven omdat anders de loopruimte tussen bed en muur een beetje krap wordt. Aan de muur hangt een ingelijste afbeelding van bollenvelden met een molen erachter. Overal ligt donker zeil op de vloer. Vuil valt zodoende niet op, maar het is redelijk schoon. Dat geldt niet voor de witte muren. Allerlei vlekken zijn waarneembaar.

Onopvallend neergezet

De bergruimte om je kleding in op te bergen is voldoende. Hangertjes zijn aanwezig. Op het kastgedeelte ligt het nodige stof. In de kast staat een waterkoker met kopjes. Is dit apparaat onopvallend neergezet zodat men hoopt dat deze niet gebruikt wordt? Kijken we erin, dan komen we al snel tot de conclusie dat deze lange tijd niet is ontkalkt. Daar wil je geen heet water uit. De televisie is opvallend groot. Het netsnoer moeten we voor het slapen gaan uit de achterkant van het apparaat trekken omdat de stekker is verstopt achter het bureautje. Een rood brandend lampje ’s nachts is gevaarlijk. Het is niet de eerste keer dat een huis is afgebrand vanwege het aan laten staan van de ‘stand-by’. De kamer is gehorig, maar niet bijzonder opvallend.

Sperma en urine

De gordijnen sluiten het daglicht volledig af. Wie graag in het donker wil slapen, ligt dus goed. Erachter hangt een witte vitrage. Het raam is op een kier te zetten zonder dat deze verder openwaait. Het handvat van het raam hangt los. Het uitzicht naar buiten is troosteloos. Maar ja, dat is niet het belangrijkste. De bedden slapen prima. De kussens zijn comfortabel en schoon. Op de matrassen ligt een soort van schuimrubber matje. Het beddengoed is schoon. Maar onder dat matje, op het kale matras, treffen we met onze uv-lamp de nodige vlekken van sperma en urine aan. Die mag meteen vervangen worden want schoonmaken heeft geen enkel nut meer.

Forse schimmelvorming

En dan de badkamer. De vloer is voorzien van wit-zwarte tegeltjes. Leuk bedacht. Er zijn genoeg handdoeken beschikbaar. Aan de muur hangt een uitklapbare scheerspiegel, maar een stopcontact voor het scheerapparaat ontbreekt. Aan de muur is een föhn bevestigd. Die kan beter schoongemaakt worden want in het apparaat is de nodige stofvorming zichtbaar. Boven de wasbak hangt een spiegel met een lichtbak. Bovenop die bak is het niet schoon. De douche heeft een handige doorloop zodat je niet met een opstandje te maken hebt. Het water loopt voldoende weg. Het doucheputje is vuil en grotendeels bedekt met schimmel. De thermostaatkraan is prettig te hanteren. De douchekop is prima. Er is een forse schimmelvorming zichtbaar op de douchetegels, het voegwerk en de siliconenkit. Bij veel voegen is het cement hierdoor niet eens meer zichtbaar. Hier is in geen tijden schoongemaakt. Dit is niet alleen vies, maar ook zeer ongezond. Het witte douchegordijn is opvallend schoon. Dit moet een nieuw exemplaar zijn. Was die zo vuil geworden dat vervanging nog de enige optie kon zijn?

Kortsluiting of zelfs brand

Aan het plafond in de badkamer is een simpele plafonnière bevestigd die in de slaapkamer thuishoort, niet in vochtige ruimtes. Verbazingwekkend om te zien! Elektriciteit en vocht gaan niet samen. Daarom moeten vanuit de Europese Unie alle badkamerlampen aan strenge eisen voldoen en beschikken over een IP waarde. Deze waardes zijn de geldende norm voor het gebruik van verlichting in vochtige ruimtes. Nu er in deze badkamer een verkeerde lamp is aangebracht, kan dit tot kortsluiting of zelfs brand leiden. Daarnaast valt het ons op dat de afzuiging niet goed genoeg werkt waardoor er tijdens het douchen teveel dampvorming ontstaat. In het ronde rooster zit de nodige stof en viezigheid. Grote kans dat dit de oorzaak is welke nog sneller tot gevaarlijke situaties kan leiden. Rondom de toiletpot treffen we opgehoopt vuil aan en de toiletborstel staat in een houder met smurrie. Net als in de gehele kamer, zijn ook in de badkamer dezelfde plafondplaten aangebracht. Ze zijn ongeschikt voor een dergelijke ruimte en dat is goed te zien. Op veel plekken heeft het vocht voor aantasting in de vorm van gele vlekken gezorgd. Dit plafond moet vervangen worden door een degelijke constructie! Wie stuurt zijn gasten nu zo’n hotelkamer in en laat daar nog voor betalen ook? Overigens zou volgens de website van dit hotel in het jaar 2015 een renovatie hebben plaatsgevonden: ‘Alle kamers en de daarbij behorende badkamers zijn grondig vernieuwd en aangepast aan de nieuwste eisen die vandaag de dag worden gesteld aan een hotel.’

Beoordeling Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep

Ligging: goed. Algemene indruk: onvoldoende. Hygiëne: onvoldoende. Bedden: onvoldoende. Sanitair: onvoldoende. Lezerzzz goedkeuring: niet toegekend.

Nadere gegevens

Venneperweg 471, Nieuw-Vennep, telefoon 0252-629333, www.hotelderustendejager.nl.

Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep is door Lezerzzz, voorafgaand aan de publicatie van dit artikel, meerdere keren gevraagd om een reactie. Hier is geen antwoord op ontvangen.

Wil je reageren op dit artikel dan kan dat via de sociale media.