Meer dan slapen bij Astrid heb je niet nodig

Bij Astrid krijg je een keurige, wit ingerichte kamer (foto: Lezerzzz).

02-07-2017 | Van onze redactie – Lezerzzz beoordeelt soms hotelkamers door geheel Nederland op een vijftal criteria: ligging, algemene indruk, hygiëne, bedden en sanitair. Op basis hiervan wordt wel of niet een Lezerzzz goedkeuring toegekend. Dit keer werd onaangekondigd Logies bij Astrid in Den Burg bezocht.

Een hotel of pension vinden op Texel in het hoogseizoen is in de meeste gevallen een dure grap. Waar veel vakantiegangers tegenaan lopen is dat je vaak verplicht gebruik moet maken van een ontbijt. Terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt. Omdat je kosten wilt besparen of omdat je onderweg wel ergens een ontbijtje neemt. Bij Logies bij Astrid in Den Burg kan dat. Geen dure oprijlaan of klassieke receptie. Een woonhuis waar op de eerste verdieping een drietal kamers zijn gesitueerd, met elk een verschillende oppervlakte. Dat is slapen bij Astrid. Je krijgt een nette, schone en mooi wit ingerichte kamer waar je slaapt en gebruik kunt maken van een gezamenlijke douche en toilet. Dat laatste is wel even wennen als je dat nog niet eerder aan de hand hebt gehad, maar met een beetje passen en meten is het best te doen. In ons geval gingen we steeds vroeg de deur uit en kwamen ‘s avonds laat weer terug. Dus hadden we van niemand last.

Zeer redelijk

De prijs per nacht is, zelfs in het hoogseizoen, zeer redelijk te noemen. Je hebt daarbij alle faciliteiten zoals een waterkoker, koffieapparaat en kleurentelevisie tot je beschikking. Er is genoeg opbergruimte om je spullen in kwijt te kunnen en de kamer wordt iedere dag netjes schoon gemaakt. In ons geval kregen we halverwege de week zelfs een nieuw dekbed zonder daarom gevraagd te hebben. Schrijf je ervaringen gerust op in het schrift dat op het tafeltje ligt. Alles wat je nodig hebt aan basis om te kunnen overnachten, is er. De kamers zijn wel wat gehorig, maar daar valt weinig aan te doen. Boeken doe je via de VVV Texel of bij Astrid Vlaar zelf.

Beoordeling Logies bij Astrid

Ligging: goed. Algemene indruk: goed. Hygiëne: goed. Bedden: goed. Sanitair: goed. Adres: Strandkaap 9, 1791 SL Den Burg, telefoon 06-46611067, www.vvvtexel.nl. Lezerzzz goedkeuring: toegekend.