Rowan Atkinson in komische hoofdrol als Johnny English: ‘Het is een missie, geen huwelijksreis’

Het is een grote uitdaging voor de onhandige Johnny English om met behulp van de moderne technologie zijn missie met succes te volbrengen (foto: Universal Pictures).

Laatste update 05-03-2019 – Heerlijk ontspannen in je stoel kijken naar geheim agent Johnny English. Geen serieuze kost, maar met een constante, humoristische knipoog naar avontuur, doorspekt van klunzigheid. Afgewisseld met spectaculaire stunts. Vallend van de ene verbazing in de andere. Dat is het derde deel van de komische Johnny English filmreeks, met Rowan Atkinson in de hoofdrol. Richard Helwig legt uit.

Bedoeld als parodie op de mateloos populaire James Bond, is Johnny English een waar genot om te aanschouwen. Hij denkt dat hij altijd alles zeker weet en daardoor goed doet, maar de werkelijkheid ligt toch een tikkeltje anders. Met alle gevolgen van dien. De eerste film kwam uit in het jaar 2003, de tweede in 2011, die laatste met als toepasselijke titel ‘Johnny English Reborn’. En nu dus deel drie. Met de regie van David Kerr, productie van Tim Bevan, Eric Fellner, Chris Clark en het scenario van William Davies weet je van tevoren al dat je je niet zult hoeven te vervelen. Naast Rowan Atkinson (ja, die van Mr. Bean), spelen bepaald geen onbekenden mee. Zoals Ben Miller (‘Paddington 2’), Olga Kurylenko (‘Quantum of Solace’, ‘Oblivion’), Jake Lacy (‘Carol’, ‘Rampage’) en Emma Thompson (‘Beauty and the Beast’, ‘Bridget Jones’s Baby’, ‘Love Actually’).

Alles uit de kast getrokken

Dit nieuwe avontuur begint wanneer na een cyber-aanval de identiteitsgegevens van alle geheim agenten in Groot Brittannië op straat komen te liggen. Een rampzalige gebeurtenis. Hierdoor is de voormalig spion Johnny English de laatste hoop van de Britse geheime dienst. Hij wordt ingeschakeld om de meesterhacker achter deze aanval te vinden. En dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een grote uitdaging voor de onhandige Johnny English om met behulp van de moderne technologie zijn missie met succes te volbrengen. Rowan Atkinson leeft zich helemaal uit. Genoeg stof tot menige conversatie en actie. Zijn uitspraken zijn fenomenaal, zoals: ‘Het is een missie, geen huwelijksreis’. Kortom, eigenlijk is hier gewoon alles uit de kast getrokken om ook deze film van Johnny English tot een groot succes te maken. Zeker weten dat dit gaat lukken. Gewoon kijken dus.

‘Johnny English Strikes Again’ is inmiddels uit op dvd.