Smakelijke kennismaking met Sandra Waterschoot van LeukeRecepten

‘De afgelopen jaren heb ik echt veel nieuwe dingen leren eten. Ik lustte eerst bijvoorbeeld geen tomaat en vis. Maar nu ben ik er dol op,’ aldus Sandra (foto: LeukeRecepten).

08-11-2017 | Sandra Waterschoot – Mensen laten genieten van gerechten waar veel passie en aandacht in is gestopt. Koken en lekker eten is het allerliefste wat ik doe. Ik ben nooit klaar, want er zijn nog zoveel ideeën en gerechten die uitgewerkt kunnen worden. Als smakelijke kennismaking op Lezerzzz geef ik graag antwoord op een vijftal vragen die alles met dit onderwerp te maken hebben.

Wat is jouw favoriete gerecht?

‘Ik ben dol op lasagne maar ook op tajines en couscous.’

Wat lust je absoluut niet?

‘De afgelopen jaren heb ik echt veel nieuwe dingen leren eten. Ik lustte eerst bijvoorbeeld geen tomaat en vis. Maar nu ben ik er dol op. Wel heb ik nog steeds moeite met oesters en ik heb ook een afkeer met paté. Oh ja, orgaanvlees. Dat is niet mijn ding.’

Wat is je favoriete toetje?

‘Ik ben dol op alle toetjes, maar als ik moet kiezen ga ik voor een stukje cheesecake of iets met vers fruit.’

Wat kook je het liefst?

‘De oven is mijn beste vriend dus ik denk aan een ovenschotel. Of muffins, die zijn ook snel klaar en lekker! Want het moet niet al te lang duren. Ik heb niet al te veel geduld.’

Gaat er wel eens iets mis in de keuken?

‘Ja, meestal gebeurt dit met bakken. Dat luistert iets nauwkeuriger dan koken. Zodra het gerecht zich in de oven bevindt, kun je er niet veel meer aan veranderen. Ook heb ik eens hete soep in een blender gedaan die daar niet geschikt voor was. De hele keuken zat vervolgens onder de soep! Of die keer dat ik bij het maken van een gerecht verkeerde pepers had gebruikt, waardoor het eten zo pittig werd, dat het niet meer te eten bleek te zijn.’

Sandra Waterschoot gaat regelmatig haar recepten op Lezerzzz delen en heeft daarnaast haar eigen website www.leukerecepten.nl.