Volledige vrijheid in het drukke Londen met The Original Tour van Bus tours

Het gebruik maken van een ‘Hop-On Hop-Off’ bus is favoriet bij iedereen die gemak voorop stelt en tegelijkertijd niets wil missen van een drukke stad als Londen (foto: Lezerzzz).

01-06-2018 | Advertorial – Ga je naar Londen? Een ideale manier om deze stad te verkennen, doe je met een ‘Hop-On Hop-Off’ bus. Het concept is simpel. Je stapt (met één kaartje!) in en uit bij de stopplaatsen waar je maar wilt. Met verschillende routes heb je de volledige vrijheid. En je ziet alles! Hoe? Nou, gewoon met The Original Tour van Bus tours.

Het nadeel van grote steden is dat je eigenlijk niet zo snel weet waar je heen moet als je in een korte tijd veel wilt zien. Tijd om je goed voor te bereiden met een reisgids is er niet altijd. Eenmaal ter plekke aangekomen word je overweldigd door de vele indrukken. Er komt zoveel op je af. Wat te doen? De kenmerkende, zwarte taxi is allang niet meer goedkoop maar schrikbarend duur, rijden met je eigen auto wordt afgeraden vanwege de drukte, parkeertarieven en de tolheffing. Reizen met de metro is leuk, maar je ziet niets onderweg en het vereist de nodige voorbereidingen als het om het uitstippelen van al die ingewikkelde routes gaat. Lopen kan wel, maar om een hele stad te doorkruisen, wordt weer teveel van het goede. Hoe kun je een stedentrip als deze zo goed mogelijk invullen?

Oneindig veel te beleven

Het gebruik maken van een ‘Hop-On Hop-Off’ bus is favoriet bij iedereen die gemak voorop stelt en tegelijkertijd niets wil missen van een drukke stad als Londen. In één oogopslag zie je de opstappunten bij jou in de buurt. Vervolgens kies je zelf welke bezienswaardigheden je nader wilt bekijken door de stopplaatsen uit te kiezen. Ben je klaar en wil je weer verder, dan hoef je nooit lang te wachten op de volgende bus om je reis te vervolgen. De routes zijn zorgvuldig ontworpen om je zo snel mogelijk van de ene locatie naar de andere te brengen. Wat je niet wilt zien, laat je natuurlijk aan je voorbij gaan. In Londen valt oneindig veel te beleven. Voorname gebouwen, stadsparken, musea, winkels en vooral mensen. Bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Houses of Parliament, de Tower of London, de Tower Bridge, Buckingham Palace en het reuzenrad London Eye. Rij je mee met The Original Tour, dan mis je ze niet. Of ga lekker shoppen en mensen bekijken! Bezoek Harrods, Marks & Spencer en allerlei kleinere winkels. Bond Street, Oxford Street en Regent Street nodigen uit om er eens doorheen te slenteren. Bekende markten zijn Camden Market en Petticoat Lane Market, evenals markten in Covent Garden en Portobello Road.

Uit een geheel ander perspectief

Met The Original Tour leer je zo’n stad op de meest snelle manier kennen zonder tijd te verliezen. Je bent van alle gemakken voorzien. Zo zit je in een comfortabele stoel met gratis Wifi, zijn er meertalige audiogidsen beschikbaar en er is ruimte voor rolstoelen en kinderwagens. Bij mooi weer kun je boven en dus buiten zitten. Je ziet de stad op die manier uit een geheel ander perspectief. Bij slechtere weersomstandigheden zit je binnen. Met de verschillende, handig gekleurde routes kun je alle kanten op. Het is aan te raden om je tickets van tevoren online te kopen. Je hoeft in dat geval niet ter plekke in de rij te gaan staan en mag je op jouw route vanaf elk opstappunt de bus instappen. Er zijn 24-uurs, evenals 48-uurs en 72-uurs kaartjes verkrijgbaar waarmee je onbeperkt kunt reizen binnen de aangegeven periode. Inclusief de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse wandeltours en een rondvaart op de Theems (in het engels: ‘Thames’). Dat laatste moet je zeker doen, want dit is de grootste rivier die zich in geheel Engeland bevindt en deze geldt als belangrijke vaarweg.

Meer informatie

Voor het aanschaffen van een kaartje, ga je naar de website van The Original Tour. Vervolgens ontvang je na betaling een bevestiging per e-mail. Je downloadt het kaartje en laat deze zien bij het punt waar je wilt opstappen. Meer informatie over de verschillende routes kun je vinden op https://www.theoriginaltour.com/p/tickets/the-original-tour/ Ben je in Londen, dan is het bezoeken van The Original London Visitor Centre ook mogelijk om kaartjes te kopen en alle informatie te krijgen die je nodig hebt (https://goo.gl/maps/SeWdQMeprmQ2). Overigens vind je op TripAdvisor verschillende reviews, https://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g186338-d504709-Reviews-The_Original_London_Sightseeing_Tour-London_England.html