Leuke dingen doen in je vrije tijd. Daar gaat het om (foto: Lezerzzz).

Van onze redactie – Heb je vragen en/of wil je nadere informatie over deze website, neem dan gerust contact met ons op. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Wij krijgen dagelijks echter veel berichten. Stuur daarom bij voorkeur jouw inzending via het contactformulier dat je onderaan deze pagina kunt vinden.

Vergeet niet te vermelden op welke categorie van Lezerzzz jouw vraag en/of opmerking betrekking heeft. Mogelijk moet jouw inzending bekeken worden door de betreffende auteur en/of redacteur van die categorie. Let wel even op. Want Lezerzzz bemiddelt niet als het gaat om boekingen voor hotels, campings en andere verblijven. Wil je informatie over prijzen, beschikbaarheid en dergelijke of heb je een klacht over een accommodatie? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de betreffende eigenaar van het vakantieverblijf.

Contactformulier

Staat jouw vraag niet bij de onderstaande veel gestelde vragen en antwoorden? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Geef jouw vraag en gegevens zo volledig mogelijk door zodat we je in één keer goed van dienst kunnen zijn. Deze mogelijkheid werkt doorgaans het snelst. Je kunt ook een e-mail sturen naar administratie@lezerzzz.nl. Of stuur een WhatsApp naar +31 (0)6 511 25 054. Alleen voor vragen die niet wat langer kunnen wachten, verzoeken wij je telefonisch contact op te willen nemen op dit nummer.

Persberichten

Tips voor de redactie, toezenden van persberichten, testaanvragen, recensieverzoeken en andere redactionele informatie die voor Lezerzzz interessant zijn, kunnen gestuurd worden via het contactformulier op de pagina ‘Tip de redactie’. Wij zullen alleen reageren als de inzending voor Lezerzzz (mogelijk voor nu of in de toekomst) bruikbaar is. Er wordt geen standaard ontvangstbevestiging verstuurd.

Veel gestelde vragen en antwoorden

Ik word binnenkort geïnterviewd voor een artikel op Lezerzzz. Waar moet ik op letten?

Meestal hoeven er maar weinig tot geen voorbereidingen te worden getroffen. En anders informeren wij je van tevoren natuurlijk over. Wees vooral jezelf!

Worden er bij het interview ook foto’s genomen?

Als dat het geval is, wordt dat altijd vooraf aangegeven en nader met je afgesproken. Indien mogelijk, worden deze tijdens de afspraak van het interview genomen. Dit scheelt tijd. Het kan ook zo zijn dat wij je vragen om een passende foto aan te leveren. Ook in dat geval wordt de juiste bronvermelding bij de foto geplaatst.

Ik heb weinig tijd voor het maken van een afspraak maar wil wel meewerken aan een interview. Zijn er andere manieren om toch een tekst voor een artikel te laten maken?

Ja. Een interview kan bijvoorbeeld telefonisch worden afgenomen of kan per e-mail gebeuren. Er wordt dan gebruik gemaakt van een document in de vorm van een vragenlijst.

Moet ik op alle vragen antwoord geven?

Nee. Als je dat niet wilt, hoeft dat natuurlijk niet.

Krijg ik of krijgen wij de tekst en de foto(‘s) eerst nog te zien voordat tot publicatie wordt overgegaan?

Ja, dat is altijd het geval! Als je bent geïnterviewd of als er op een andere wijze samen met jou door Lezerzzz een artikel wordt gemaakt, dan wordt ruim voor publicatie de concepttekst en foto(‘s) aan je voorgelegd. Er wordt niets gepubliceerd zonder toestemming.

Is het mogelijk om een of meerdere foto’s, na afloop van het maken ervan, toegestuurd te krijgen?

In de meeste gevallen is dat gewoon mogelijk zolang dit voor privédoeleinden is. Als je de foto(‘s) elders voor wilt gebruiken, verzoeken wij je met ons contact op te willen nemen.

Er staat een leuk interview met een bekende Nederlander op Lezerzzz. Kan ik zijn of haar adres krijgen?

Nee. Wij verstrekken die gegevens nooit. Het beste is om in contact te treden met het betreffende boekingskantoor of de agent.

Ik denk een leuk artikel voor Lezerzzz te hebben. Kan ik deze zelf gaan schrijven?

Fijn dat je mee wilt denken. Het is verstandig om eerst het idee aan ons voor te leggen voordat je begint met schrijven. Het voorkomt dat je wellicht een artikel voor niets schrijft omdat wij een publicatie niet zien zitten.

Ik wil redactionele aandacht vragen voor ons product. Kan dat?

Ja, dat kan. Het product moet wel gerelateerd zijn aan het thema van de website Lezerzzz. Het is verder handig om zelf van tevoren na te denken over of het een redactioneel artikel of een advertorial zou moeten worden.

Als jullie een artikel van mij plaatsen, bij wie liggen dan de (auteurs)rechten?

Bij Lezerzzz. Tenzij hierover aparte afspraken zijn gemaakt of indien er sprake is van een integrale overname van een artikel van een ander medium. Natuurlijk is dat laatste altijd met toestemming van de maker en met bronvermelding onderaan het te plaatsen artikel.

Ik wil een op Lezerzzz gepubliceerd artikel laten wijzigen of laten verwijderen. Kan dat?

Dat kan alleen als het om jouw artikel gaat of om artikelen waarvoor je bent geïnterviewd. Hier moet natuurlijk wel een grondige reden voor zijn. Neem even contact met ons op.

Onder een interview van mij is een reactie van een lezer geplaatst die ik verwijderd wil zien. Kan dat?

Ja. In de meeste gevallen is dat mogelijk.

Worden reacties onder artikelen vooraf gecontroleerd voordat ze gepubliceerd worden?

Ja. Als we dat niet zouden doen, dan worden er ontelbare reacties geplaatst die bijvoorbeeld vallen onder de categorie spam en/of ongewenst.

Worden reacties die op sociale media bij artikelen van Lezerzzz zijn geplaatst ook onder de artikelen op de website meegenomen?

Ja, meestal wel. Dat doen we omdat lezers die niet aangemeld zijn bij sociale media in dat geval toch de binnengekomen reacties kunnen bekijken.

Ik wil een foto hebben die op Lezerzzz is geplaatst. Kan dat?

Neem hierover contact met ons op. Wij kunnen zien of de betreffende foto vrij van rechten is en wat de verdere voorwaarden zijn. Wij kunnen je ook informeren over de tarieven als de foto wel beschikbaar is.

Ik sta ongevraagd op een foto en heb daar bezwaar tegen. Wat moet ik doen?

Bij het nemen van foto’s gaat Lezerzzz altijd uiterst zorgvuldig te werk. Het zal zeker voorkomen dat mensen ongevraagd worden gefotografeerd. Bijvoorbeeld in openbare ruimten is dat meestal geen probleem. Het hangt van de situatie af wat wij met jouw verzoek zullen doen. Voorop gesteld dat wij natuurlijk naar alle redelijkheid en billijkheid zullen oordelen.

Ik heb een persbericht voor Lezerzzz. Waar moet ik deze heen sturen?

Vul onder het kopje ‘Tip de redactie’ het formulier in en omschrijf waar het persbericht over gaat. Indien deze interessant voor ons kan zijn, nemen wij contact met je op.

Ons hotel of restaurant wil zich aanmelden voor het laten schrijven van een recensie die op Lezerzzz geplaatst wordt. Kan dat? Zo ja, zijn hier kosten aan verbonden?

Ja, dat kan. Wij gaan er dan wel vanuit dat Lezerzzz niet hoeft te betalen voor de geleverde diensten en dat alle andere te maken kosten (zoals reiskosten) worden vergoed.

Wij willen wel inspraak hebben in de te maken recensie. Kan dat?

Ja, maar dan is het geen recensie meer. Er wordt in dat geval gekozen voor een advertorial. Kijk hiervoor onder het kopje ‘Adverteren’. Hierbij gelden er andere spelregels.

Als er sprake is van een artikel waar wij zelf om hebben gevraagd, krijgen wij de concepttekst van tevoren dan nog toegestuurd?

Ja, in dat geval wel. Maar als wij zelf ongevraagd een recensie plaatsen, zal er meestal (dus niet altijd!) voor publicatie nog om een reactie worden gevraagd waarna er eventueel aanpassingen in de concepttekst gedaan kunnen worden.

Kan er naast onze recensie een advertentie worden geplaatst?

Als deze voldoet aan de regels, is dat geen probleem. Kijk hiervoor onder het kopje ‘Adverteren’.

Ik heb een klacht over een adverteerder die op Lezerzzz staat.

Gelukkig komt dat heel weinig voor. Zeker omdat wij een nauwkeurige selectie van adverteerders toepassen. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de zaken die onze adverteerders met klanten doen. Maar het hangt wel van jouw klacht af hoe wij hiermee omgaan. Ontvangen wij bijvoorbeeld herhaaldelijk klachten, dan kan het zijn dat we de betreffende adverteerder benaderen of de advertentie verwijderen.

Ik heb een fout gezien op de website. Waar kan ik deze melden?

Fijn dat je de moeite wilt doen om dit te melden. Vul hiervoor het formulier in dat je op deze pagina kunt vinden.